0Item(s)

Uw mandje is leeg.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Xenteq acculader LBC 524-5 Xenteq acculader LBC 524-5

Xenteq acculader LBC 524-5

Snel overzicht

De LBC 500 is een volledig automatische acculader en druppellader in één en kan daarom permanent aan de netspanning en aan de accu aangesloten blijven. De microprocessor controleert continu de accu en het laadproces zodat een zeer veilig en nauwkeurig laadproces gewaarborgd wordt. De interne elektronica is voortgekomen uit de modernste ontwikkelingen waardoor een bijzonder intelligente lader is ontstaan.

Beschikbaarheid: Levertijd 2-3 dagen

Excl. BTW: € 115,66 Incl. BTW: € 139,95

Details

Door toepassing van de nieuwste switch-mode technieken is deze lader compacter en lichter dan zijn voorganger, de LBC 400 serie, en heeft een hoger rendement (tot 90%). De vele bijzondere eigenschappen en beveiligingen, waaronder dubbele (!) temperatuurbeveiliging en ompoolbeveiliging, resulteren in een zeer geavanceerd en uitermate veilig laadproces. Zo worden de lader, de accu en het laadproces continu beschermt. Deze eigenschappen maken de lader inzetbaar voor vele toepassinggebieden op zowel professioneel- als op recreatief niveau.

De LBC serie is geschikt voor permanente aansluiting en inbouw. Zo bevat de lader voor accu’s die langere tijd niet gebruikt worden een speciale functie, de jogging fase. Tevens kan de lader aangesloten blijven/aan blijven staan tijdens belasting van de accu, het starten van een motor of bij aanwezigheid van meerdere stroombronnen. Evenals voorgaande serie is er ook bij de LBC 500 serie geen ventilator gebruikt, dus de fluister stille werking blijft gehandhaafd! De LED aanduidingen voor aflezing van de laderstatus zijn vanuit een grote hoek afleesbaar. Verder bevindt er zich aan de voorzijde van de lader ook één drukknop waarmee zeer eenvoudig de juiste accutype instelling gekozen kan worden. Hierdoor is de LBC 500 te gebruiken voor vele accutypes waaronder: start. semitractie, voltractie, gel-, AGM-, spiral, koolstofvezel en calcium.
De LBC 500 is nu tevens geschikt voor de LiFePo4 accu!

De lader is uitgevoerd met een vaste laadkabel van 1m in lengte. De uiteinden zijn voorzien van accuklemmen en er worden ook kabelogen meegeleverd.

De LBC 500 is tevens inzetbaar als voeding. Om verbruikers rechtstreeks aan te sluiten heeft de lader namelijk een speciale voedingsstand. Zo ontstaat er een stabiele uitgangspanning en kan apparatuur rechtstreeks werken zonder tussenkomst van een accu.

Eenvoudige montage door de optionele montage set PC 1:

De optionele montage set PC 1 bestaat uit een tweetal klemmen waar de LBC acculader simpel is in te klikken. Hierdoor krijgt de lader een vaste montage, maar kan toch eenvoudig uitgenomen en weer terug geplaatst worden. Dit zonder het verwijderen van schroeven. Dit is ideaal als u de lader op meerdere locaties wilt gebruiken. Een voorbeeld hiervan is een stallingsperiode. De LBC acculader kan dan eenvoudig samen met de accu meegenomen worden. Hierdoor hoeft geen tweede lader aangeschaft te worden. De montage klemmen zijn zo ontworpen dat ze voor alle modellen uit de de LBC 500-serie en de LBC 400-serie te gebruiken zijn.

Extra informatie

Merk Xenteq
Artikelnummer LBC 524-5
Typenummer LBC 524-5
EAN nummer 8718247111213
Aantal ingangen 1
Aantal uitgangen 1
Galvanisch gescheiden ja
Laadkarakteristiek IuoUoe
Geschikt voor accu type AGM, Calcium, Gel, Koolstofvezel, Semitractie, Spiral, Start, Voltractie
Laadspanning 28,4/27,6, 28,8/27, 29,4/27, 29,6/27,6
Netfrequentie 50/60Hz
Ingangsspanning type AC
Nominaal ingangsvoltage (V) 230
Ingangsvoltage minimaal (V) 175
Ingangsvoltage maximaal (V) 264
Uitgangsspanning type DC
Nominaal uitgangsvoltage (V) 24
Uitgangsstroom maximaal (A) 5
Rendement (%) 90
Rimpelspanning (mV) 400
Verbruik onbelast aan/uit (mA) 3
Stroombegrenzing ja
Overbelastingsbeveiliging Elektronisch
Kortsluitbeveiliging (uitgang) ja
Ompolingsbeveiliging ja
Onderspanningsbeveiliging (ingang) ja
Overspanningsbeveiliging (ingang) ja
Temperatuurbeveiliging ja
Softstart (primair) ja
Softstart (secundair) ja
Compensatie spanningsverlies ja
Laadtijdbewaking ja
Accuspanningsbewaking ja
Aansluitingen uitgang Vast bekabeld
Soort koeling Convectie
Matariaal van behuizing Aluminium, geanodiseerd
IP klasse 205
Lengte (mm) 2040
Breedte (mm) 1330
Hoogte (mm) 590
Productlabels Profline, Smartvalue
Mogelijke opties (meerprijs) Montagebeugel

Producttags

Gebruik spaties om verschillende tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (') voor zinnen.

Ook aanbevolen