0Item(s)

Uw mandje is leeg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Switch

Van hoog naar laag sorteren

   

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

   

7 artikel(en)

HDMI Switch

In het moderne huishouden waar entertainment en technologie samenkomen, is een HDMI switch een onmisbaar accessoire geworden. Stel je voor: je hebt een televisie met slechts twee HDMI-poorten, maar je wilt je gameconsole, Blu-ray-speler, digitale ontvanger en laptop allemaal aansluiten. Het constante gewissel van kabels is niet alleen vervelend, maar kan ook schadelijk zijn voor de poorten en kabels. Een HDMI switch biedt de perfecte oplossing, door je in staat te stellen meerdere apparaten aan te sluiten en moeiteloos te schakelen tussen de verschillende bronnen.

Verschillende HDMI switches

Er zijn verschillende soorten HDMI switches beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Standaard HDMI Switch: Perfect voor eenvoudig schakelen tussen apparaten zonder extra functies.
 2. HDMI Switch met Afstandsbediening: Voor extra gemak vanuit je luie stoel.
 3. HDMI Matrix Switch: Stelt je in staat om verschillende bronnen op meerdere schermen weer te geven.
 4. HDMI Switch met Audio Extractor: Handig als je het geluid apart wilt versturen naar een versterker of geluidssysteem.
 5. HDMI switch met RS232: Voor geavanceerde systemen waarbij de switch via RS232 geschakeld en ingesteld wordt.

Voordelen van een HDMI switch

Het gebruik van een HDMI switch brengt diverse voordelen met zich mee om een perfect home-entertainmentsysteem te maken:

 • Gemak: Schakel moeiteloos tussen verschillende apparaten, waardoor je met een druk op de knop geniet van al je favoriete content.
 • Ruimtebesparing: Verminder de wirwar van kabels achter je tv of mediastation, wat niet alleen zorgt voor een opgeruimde uitstraling, maar ook voor een georganiseerde entertainmenthoek.
 • Bescherming: Voorkom slijtage aan je apparatuur door het verminderen van het in- en uitpluggen van kabels, wat de levensduur van je kostbare elektronica verlengt en je investering beschermt tegen onnodige schade.

Kwaliteit en compatibiliteit met een HDMI switch 

Bij het kiezen van een HDMI switch is kwaliteit en compatibiliteit van groot belang:

 • HDMI switch 4K-ondersteuning: Zorg ervoor dat de HDMI switch 4K-signalen kan doorgeven als je gebruikmaakt van 4K-apparaten.
 • HDCP-compatibiliteit: Essentieel voor het afspelen van beveiligde content.
 • Aantal poorten: Afhankelijk van hoeveel apparaten je wilt aansluiten.

Waar op te letten bij aankoop

Bij de aankoop van een HDMI switch is het belangrijk om rekening te houden met:

 • Het aantal benodigde ingangen.
 • Of de switch handmatig of met een afstandsbediening bediend wordt.
 • De ondersteuning van de nieuwste HDMI-standaarden zoals 3D en HDR.

Bestel je HDMI switch bij FaberTronics

Een HDMI switch is een praktische toevoeging aan je audiovisuele setup die zorgt voor gemak en een opgeruimde uitstraling. Bij FaberTronics vind je een breed assortiment aan HDMI switches die passen bij jouw specifieke behoeften, zoals onze 4K HDMI switch. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige oplossing of een geavanceerde setup, met onze switches ben je verzekerd van kwaliteit en gebruiksgemak. Ontdek nu het volledige aanbod en upgrade je entertainmentervaring!