0Item(s)

Uw mandje is leeg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Splitter

Van hoog naar laag sorteren

   

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

   

4 artikel(en)

HDMI splitter

HDMI splitter is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die het beeld en geluid van één HDMI-bron wil delen over meerdere schermen. Of je nu een presentatie geeft in een vergaderruimte, een filmavond organiseert met vrienden of een gaming setup met live toeschouwers, een HDMI splitter maakt het mogelijk. 

Verschillende functies van HDMI splitters

Er zijn verschillende soorten HDMI splitters, elk met specifieke kenmerken. Hieronder bespreken we een enkele populaire opties:

HDMI splitter Full HD 1080p

Een standaard HDMI splitter geschikt voor HD resoluties tot 1080p. Goed voor veel toepassingen waarbij geen bijzondere eisen aan de beeldkwaliteit worden gesteld.

HDMI splitter 4k

De HDMI splitter 4k is perfect voor veeleisende gebruikers die Ultra High Definition beelden willen splitsen en laten weergeven op meerdere schermen. Deze splitters ondersteunen resoluties tot 4K, wat zorgt voor een kristalheldere beeldkwaliteit op alle aangesloten schermen.

HDMI splitter HDR

Een HDR HDMI splitter is simpelweg een HDMI splitter die het zogeheten HDR ondersteunt.
HDR, of High Dynamic Range, is een beeldtechnologie die zorgt voor een breder en realistischer kleurenbereik, evenals een verbeterd contrast tussen lichte en donkere delen van een beeld. Met HDR kunnen beeldschermen meer details in zowel heldere als donkere gebieden weergeven, waardoor een beeld ontstaat dat dichter bij de natuurlijke waarneming komt. 

EDID functie

EDID staat voor Extended Display Identification Data. Hiermee geeft een beeldscherm details over de optimale beeldresolutie, kleurdiepte en andere specificaties van het beeldscherm. Met de EDID-functionaliteit kunnen apparaten naadloos communiceren en automatisch de geschiktste instellingen selecteren voor een optimale weergave-ervaring. Een standaard HDMI splitter geeft deze EDID informatie een-op-een door. Bij het aansluiten van meerdere verschillende schermen op dezelfde bron kan dit voor conflicten zorgen. Met een HDMI splitter met EDID functie kan je dit eenvoudig oplossen door zelf te selecteren welke resolutie doorgegeven moet worden. Dit kan ook voorkomen dat alle beeldschermen even knipperen op het moment dat één beeldscherm aangezet of aangesloten wordt.

Voordelen van een HDMI splitter

Het gebruik van een HDMI splitter komt met een aantal voordelen:

  • Mogelijkheid om één HDMI-bron te delen met meerdere schermen.
  • Ondersteuning voor hoge resoluties, inclusief 4K.
  • Geen kwaliteitsverlies van zowel beeld als geluid.
  • Eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijk.

Een HDMI splitter kiezen

Bij het kiezen van een HDMI-splitter is het belangrijk om te kijken hoeveel beeldschermen je wilt aansluiten. Een 1x2 HDMI splitter heeft 1 ingang en 2 uitgangen, een 1x8 HDMI splitter heeft 8 uitgangen. Wat zijn je eisen voor beeldkwaliteit, standaard of hoge 4K resolutie? Ga je verschillende modellen TV’s/beamers etc. aansluiten of wil je een knipperend beeld voorkomen als je een extra tv aanzet? Kies dan een HDMI splitter met EDID functie. Onze huismerk HDMI splitters leveren uitstekende prestaties en zijn bovendien betaalbaar.

Een HDMI Splitter kopen bij FaberTronics

Een HDMI splitter is een onmisbaar apparaat voor het delen van HDMI signaal over meerdere apparaten. Of je nu op zoek bent naar een 4K HDMI splitter voor een kraakheldere thuisbioscoop of om de voetbalwedstrijd in elke hoek van de kroeg te volgen, er is altijd een passende oplossing. Bij FaberTronics vind je een breed assortiment aan HDMI splitters en andere audio- en videoconverters die jouw audiovisuele ervaring naar een hoger niveau tillen. Ontdek nu de mogelijkheden en verbeter je multimedia setup bij FaberTronics!