0Item(s)

Uw mandje is leeg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Extender

Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 40 van totaal 40

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 40 van totaal 40

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

HDMI extender

Een HDMI extender is onmisbaar voor iedereen die het signaal van een HDMI-bron over een grotere afstand wil versturen zonder kwaliteitsverlies. Of u nu een professionele AV-installatie beheert of thuis uw entertainment systeem wilt optimaliseren, een HDMI extender biedt de oplossing. Deze handige apparaten zorgen ervoor dat uw beeld en geluid over lange afstanden kunt versturen via netwerkkabels zoals CAT5e of CAT6. Of zelfs via het reguliere computernetwerk kunt verdelen.

Wat is een HDMI extender?

Een HDMI extender is een apparaat dat het mogelijk maakt om HDMI-signalen over een langere afstand te versturen dan met standaard HDMI-kabels mogelijk is. Dit is ideaal voor situaties waarbij de HDMI-bron en het weergaveapparaat ver uit elkaar staan.

Voordelen van een HDMI extender

 • Lange afstanden overbruggen: Met een HDMI extender kunt u afstanden van wel meer dan 100 meter overbruggen zonder dat het signaal aan kwaliteit inboet.
 • Flexibele installatie: Door het gebruik van netwerkkabels kunt u de HDMI-bron en het weergaveapparaat flexibel plaatsen. Een netwerkaansluiting is vaak aanwezig of makkelijk te realiseren.
 • Hoge kwaliteit: HDMI extenders ondersteunen vaak hoge resoluties, waaronder 4K, en zorgen voor een stabiel signaal.
 • Splitten naar meerdere schermen: Bij specifieke modellen kan het HDMI signaal ook direct gesplit worden, ideaal voor distributie naar meerdere schermen.

Verschillende soorten HDMI Extenders

Er zijn verschillende soorten HDMI extenders beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen:

 • HDMI extender over UTP: Verstuurt HDMI-signalen via UTP-netwerkkabels. Hierbij worden de zender en ontvanger middels UTP (of FTP) kabel rechtstreeks op elkaar aangesloten. Voor maximale kabellengte tussen de 30 en 120 meter.
 • HDMI over TCP/IP: Maak gebruik van een (bestaand) computernetwerk voor distributie van het signaal, van 1 zender naar wel 250 ontvangers. De maximale kabellengte tussen een netwerkswitch en ontvanger is 100 meter, maar met een extra switch ertussen oneindig verlengbaar.
 • Draadloze HDMI extender: Voor situaties waar kabels trekken niet mogelijk of gewenst is. Voor afstanden van 5 tot wel 200 meter.
 • HDMI extender over coax: Maakt gebruik van bestaande coaxkabels voor het versturen van het signaal.
 • HDMI extender over glasvezel: Voor de allerlangste afstanden tot wel 20 kilometer en de hoogste kwaliteit.
 • HDMI extenders met IR terugkoppeling: Settopbox beneden staan en gemakkelijk vanuit bed van zender wisselen. De IR terugkoppeling zorgt dat het infraroodsignaal van de afstandsbediening boven doorgestuurd wordt naar de settopbox beneden.
 • HDMI extenders met RS232 doorstuurfunctie: Voor de geavanceerde toepassingen waarbij de TV via RS232 aangestuurd wordt vanuit een centrale controller.
 • KVM extenders: Een HDMI-extender met ook USB-poorten, zo kan u ook een muis en toetsenbord bij de tv aansluiten en zo uw computer op afstand bedienen.
 • HDMI Matrix extenders: Meerdere bronnen, meerdere TV’s, schakel vanaf elke TV naar elke gewenste bron.

Hoe kiest u de juiste HDMI Extender?

Bij het kiezen van een HDMI extender is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 • Afstand: Hoe ver moet het signaal verstuurd worden?
 • Resolutie: Welke resolutie wilt u ondersteunen? 1080p of 4K?
 • Kabeltype: Welk type kabels zijn er beschikbaar of gewenst voor de installatie? Tip: bij nieuwe installatie: gebruik afgeschermde CAT6 kabels
 • Extra functies: Heeft u behoefte aan extra functies zoals IR-terugkoppeling of Power over Ethernet (PoE)?

Een HDMI Extender aanschaffen bij FaberTronics

Een HDMI extender is de perfecte oplossing voor het versturen van hoge kwaliteit HDMI-signalen over lange afstanden. Of u nu een thuisbioscoop wilt inrichten of een professionele AV-installatie beheert, er is altijd een HDMI extender die aan uw behoeften voldoet. Bezoek onze website voor meer informatie en ontdek ons uitgebreide assortiment aan HDMI extenders en andere videoconverters. Kies voor kwaliteit en gemak met een HDMI extender van FaberTronics