0Item(s)

Uw mandje is leeg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Accukabel

Van hoog naar laag sorteren

   

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

   

3 artikel(en)

Accukabels van FaberTronics

FaberTronics biedt een uitgebreid assortiment aan accukabels, speciaal ontworpen voor diverse toepassingen waar betrouwbaarheid en veiligheid voorop staan. Onze accukabels voldoen aan de strenge normen, wat garant staat voor vlamvertragende eigenschappen. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in omgevingen waar kabels gebundeld of in bedradingskokers worden gelegd.

Premium flexibiliteit

Onze accukabels zijn uitsluitend van het premium, extra soepele type, wat de verwerking aanzienlijk vereenvoudigt. Deze flexibiliteit is ideaal voor installaties waar ruimte beperkt is of waar kabels frequent gebogen moeten worden. Deze kabels worden verkocht per meter met een minimale afname, afhankelijk van het product.

Diverse maten en diktes

Het assortiment omvat accukabels in diverse maten en diktes, geschikt voor verschillende stroomsterktes. Dit maakt het eenvoudig om de perfecte kabel te vinden voor elke specifieke behoefte, van lichte toepassingen tot zware industriële installaties.

Welke kabeldikte heb ik nodig?

De benodigde kabeldikte is afhankelijk van de (maximale) stroomsterkte, kabellengte en het toegestane spanningsverlies over de kabel. De kabeldikte wordt uitgedrukt in mm², dit is het oppervlak van de kopse kant van de kabel.

Onderstaande methode houdt er rekening mee dat er ook nog iets verlies over de contacten zal zijn en is geschikt voor onder andere aansluiten van inverters, acculaders en airco’s. Reken met behulp van de volgende vuistregel eenvoudig uit welke kabeldikte u nodig heeft:

Stroomsterkte x lengte in meter x 0,2 = kabeldikte in mm²

De stroomsterkte wordt uitgedrukt in Ampère en is opgegeven op het apparaat wat u wilt aansluiten. De kabellengte is de lengte van 1 enkele kabel (dus alleen de lengte van de plus of lengte van de minkabel). 

Voorbeeldberekening 1

De maximale opgegeven stroomsterkte van de aan te sluiten acculader is 20A, de kabellengte is 6 meter:

20 Ampere x 6 meter x 0,2 = 24mm²

De dichtstbijzijnde standaard kabeldikte, naar boven afgerond, is 25mm².

Is er geen stroomsterkte maar een wattage in Watt opgegeven, bijvoorbeeld bij een inverter?

Dan gebruikt u de volgende formule

(Wattage / Spanning) x lengte in meter x 0,2 = kabeldikte in mm²

De wattage is opgegeven in Watt, de spanning in Volt.

Voorbeeldberekening 2

Het maximale vermogen van de inverter is 1500 watt, de accuspanning is 12Volt. De kabellengte is 2 meter:

(1500 Watt / 12 Volt) x 2 meter x 0,2 = 50mm²

Ons assortiment accukabels

Op deze pagina vind je onder andere de volgende accukabels: 

  • Dubbel geïsoleerde accukabel rood en zwart

Uitstekend geschikt voor zware toepassingen in schepen, voertuigen en industrie, deze kabel biedt hoge duurzaamheid, veiligheid en is gemakkelijk te verwerken.

  • Dubbel geïsoleerde twin accukabel: Deze twinkabel, ideaal voor het aansluiten van zowel de positieve als de negatieve aansluiting, minimaliseert de installatietijd

Accessoires en ondersteuning

Naast accukabels biedt FaberTronics ook een uitgebreid assortiment aan accessoires zoals kabelogen en kabelschoenen voor het veilig en juist aansluiten van uw installatie.

Bestel uw accukabel bij FaberTronics

Ontdek de veelzijdigheid en kwaliteit van de accukabels bij FaberTronics. Of u nu een professional bent of een doe-het-zelver, onze premium accukabels en accessoires bieden alles wat u nodig heeft voor een veilige en efficiënte stroomvoorziening. Verken de mogelijkheden en laat geen enkele uitdaging op het gebied van bekabeling u tegenhouden. Neem contact op bij eventuele vragen!