0Item(s)

Uw mandje is leeg.

Product was successfully added to your shopping cart.

ISO 230 Isolatiewachter

Snel overzicht

Dé oplossing voor persoonlijke veiligheid conform NEN1010 bij gebruik van een omvormer.

Opgevolgd door de ISO 230-16.

Beschikbaarheid: Niet meer leverbaar

Excl. BTW: € 412,40 Incl. BTW: € 499,00

Details

In een woonhuis wordt het lichtnet beveiligd door middel van een aardlekschakelaar. Deze werkt echter alleen met een goede aarde. Als een wisselstroomopwekker gebruikt wordt bij verrijdbare/verplaatsbare eenheden zoals mobiele werkplaatsen, brandweervoertuigen, schaftketen etc., is het echter vaak moeilijk om een goede veiligheidsaarde toe te passen. De NEN1010 verplicht echter om zorg te dragen voor de veiligheid van de personen die werken met de wisselstroomopwekker. De norm schrijft voor dat bij gebruik van een aggregaat of omvormer een zwevend netstelsel gecreëerd dient te worden in combinatie met een isolatiewachter. De isolatiewachters uit de ISO-serie zorgen ervoor dat de 230VAC automatisch afgeschakeld wordt indien de isolatieweerstand gevaarlijk klein wordt. De norm is van toepassing op alle verrijdbare of verplaatsbare eenheden m.u.v. caravans en campers,al is het wél een aanrader om deze ook bij caravan of campter te monteren.

Wat is het gevolg als men géén isolatiewachter monteert?

Wanneer een ongeluk ontstaat omdat geen isolatiewachter aanwezig is in de installatie, heeft dit ernstige gevolgen voor de eigenaar van de installatie, maar ook voor de installateur in geval van nalatigheid. Verder kan de verzekeraar de uitbetaling van verzuim- en herstelkosten van de betreffende patiënt verhalen op de eigenaar/bouwer van de installatie.

Er zijn een tweetal modellen verkrijgbaar, welke beide geheel conform de NEN1010 voorschriften werken. De ISO 230 met vaste kabels, waardoor een spuitwaterdicht apparaat ontstaat. Het tweede model, de ISO 230PP (plug and play) is voorzien van een WCD uitgang wat montage eenvoudiger maakt.

Extra informatie

Artikelnummer ISO230

Producttags

Gebruik spaties om verschillende tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (') voor zinnen.

Ook aanbevolen