0Item(s)

Uw mandje is leeg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Scheidingstransformator

Van hoog naar laag sorteren

   

5 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

   

5 artikel(en)

Scheidingstransformatoren bij FaberTronics

Ontdek betrouwbare scheidingstransformatoren bij FaberTronics, waar veiligheid centraal staat. In deze categorie bieden wij hoogwaardige scheidingstransformatoren aan die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van elektrische isolatie. Verken onze producten en ontdek waarom onze scheidingstransformatoren essentieel zijn in diverse toepassingen.

Wat is een scheidingstransformator?

Een scheidingstransformator is een transformator dat elektrische circuits fysiek van elkaar isoleert, waardoor er geen directe elektrische verbinding is tussen de ingangszijde (primaire zijde) en de uitgangszijde (secundaire zijde). Een van de unieke kenmerken is de galvanische scheiding tussen de primaire en secundaire wikkelingen. Dit betekent dat er geen direct elektrisch contact is tussen beide zijden. Deze isolatie is essentieel voor veiligheid tijdens het repareren van elektrische apparatuur en het voorkomen van corrosie bij schepen.

Toepassingen van de scheidingstransformator

Een scheidingstransformator is goed voor een verscheidenheid aan toepassingen. Wij lichten ze graag voor u uit. 

Veiligheid in werkplaatsen

In reparatiewerkplaatsen en laboratoria, waar apparatuur wordt getest of gemeten, biedt een scheidingstransformator technici de mogelijkheid om met apparatuur te werken die is aangesloten op het lichtnet, met een sterk verlaagd risico op elektrocutie. De secundaire zijde van de transformator is het beschermde circuit, waardoor het elektrocutiegevaar voor het personeel wordt geminimaliseerd.

Corrosiepreventie bij boten

Voor metalen scheepsrompen, zoals staal en aluminium, die gevoelig zijn voor galvanische corrosie, biedt een scheidingstransformator een oplossing. 

De gevoeligheid voor corrosie komt door een potentiaalverschil tussen de scheepsaarde (de romp) en de walaarde. De aardgeleider verbindt het schip met andere schepen of met een stalen damwand en creëert hiermee een potentiaalverschil. Door dit potentiaalverschil gaat er een kleine elektrische stroom lopen met het wegvreten van metaal als gevolg. Ook wel corrosie door elektrolyse genoemd.

Door met een scheidingstransformator een boordaarde te creëren die niet verbonden is met de walaarde, minimaliseert het de corrosie en zorgt het voor een vergelijkbare situatie als aan de wal.

Overige toepassingen

Scheidingstransformatoren worden veelvuldig gebruikt in medische apparatuur, laboratoriuminstrumenten, meetapparatuur, audioapparatuur, en andere situaties waar isolatie cruciaal is.

Verhuistransformator: flexibiliteit in spanningsconversie

Naast de galvanische scheiding bieden onze verhuistransformatoren met aangepaste spanning de mogelijkheid om als VAC spanningsomvormer te functioneren. Hiermee kunnen 115V-apparaten probleemloos op 230V werken, en vice versa.

Een scheidingstransformator bestellen bij FaberTronics

Verken onze hoogwaardige scheidingstransformatoren en ontdek waarom ze onmisbaar zijn voor veiligheid en voorkoming van corrosie van uw boot. Investeer in betrouwbare galvanische isolatie met FaberTronics. Heeft u vragen over het aanschaffen van de geschikte scheidingstransformator of andere energievoorziening als isolatiebewaking en accubewaking voor u? Stel u vraag aan ons en wij helpen u graag verder!