0Item(s)

Uw mandje is leeg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Laadstroomverdeler

Van hoog naar laag sorteren

   

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

   

3 artikel(en)

Laadstroomverdelers en scheidingsrelais: Optimaal energiemanagement

Bij FaberTronics bieden we hoogwaardige laadstroomverdelers en scheidingsrelais om jouw accu’s optimaal te laden. Ontdek onze categorie laadstroomverdeler en scheidingsrelais voor essentiële componenten voor gelijktijdig opladen zonder onderlinge beïnvloeding. 

Hoe werkt een laadstroomverdeler?

Met onze laadstroomverdelers is het mogelijk om accu(groepen) parallel en volledig geïsoleerd op te laden. Dit betekent dat je meerdere accu's of groepen gelijktijdig kunt opladen vanuit de dynamo of acculader, zonder dat de accu's elkaar beïnvloeden. In de verdeler wordt de laadstroom opgesplitst en verdeeld op basis van de individuele vraag per accu(groep). Ondanks het ontbreken van directe verbindingen tussen de accu's, kunnen ze simultaan worden opgeladen zonder onderlinge ontlading door verbruikers.

Scheidingsrelais: intelligent energiemanagement

Een scheidingsrelais, ook bekend als battery combiner, biedt een ideale oplossing voor het gelijktijdig opladen van twee accu's of groepen via diverse bronnen zoals een dynamo, acculader, zonnepanelen, enz. Dit wordt vaak toegepast bij een startaccu en een verzorgingsaccu, zoals in campers, boten, servicewagens, enz.

Het scheidingsrelais schakelt alleen in als de gemeten spanning van een van beide accu's voldoende hoog is, waardoor de twee accu's parallel worden geschakeld. Bij een gezamenlijke spanningsdaling tot de ondergrens verbreekt het relais de verbinding. Deze intelligente accubewakersfunctie voorkomt ontlading tussen de accu's, waardoor ze elkaar niet beïnvloeden en altijd optimaal geladen blijven.

Waarom kiezen voor onze laadstroomverdelers en scheidingsrelais?

  • Efficiënt opladen: Laad meerdere accu's gelijktijdig zonder verlies van laadstroom ook als de accu’s een verschillende capaciteit hebben
  • Tegelijk opladen: laad uw accu’s tegelijk op via dezelfde lader, u bespaart een extra acculader
  • Voorkomt ontlading: Scheidingsrelais en laadstroomverdelers zorgen ervoor dat accu’s elkaar niet ontladen
  • Veelzijdige toepassingen: ideaal voor campers, boten, servicewagens en andere voertuigen met verschillende accubehoeften.
  • Eenvoudige installatie: Onze producten zijn ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten, zodat zowel enthousiaste doe-het-zelvers als ervaren professionals ze moeiteloos kunnen installeren.
  • Compact: ons scheidingsrelais zijn zeer compact en hierdoor makkelijk in te bouwen
  • Geschikt voor hoge stromen: Ons scheidingsrelais en laadstroomverdelers zijn geschikt voor hoge stromen, zo zijn ons scheidingsrelais ook bestand tegen hoge startstromen van motoren

Een laadstroomverdeler en scheidingrelais bestellen bij FaberTronics

Ontdek innovatieve laadstroomverdelers en scheidingsrelais bij FaberTronics. Optimaliseer het opladen van jouw accu’s en ga voor betrouwbare, gelijktijdige oplaadoplossingen. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van uw laadstroomverdeler of scheidingrelais of andere energievoorziening als universele voedingen of USB voedingen? Neem dan gerust contact op en dan helpen wij u verder.