0Item(s)

Uw mandje is leeg.

Product was successfully added to your shopping cart.

DC-DC omvormers

Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 30 van totaal 30

 1. 1
 2. 2
 3. 3
Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 30 van totaal 30

 1. 1
 2. 2
 3. 3

DC DC omvormer 

Bent u op zoek naar een geschikte DC DC omvormer. Bij FaberTronics helpen wij u graag bij het vinden van de juiste DC omvormer. Bij FaberTronics bieden wij alleen hoogwaardige DC DC omvormer, ontwikkeld met de nieuwste technologie en hoogwaardige componenten in ons assortiment. 

Wat doet een DC DC omvormer?

DC DC omvormer staat voor gelijkstroom-naar-gelijkstroom omvormer. Deze veelzijdige omvormers zijn ideaal voor het omzetten van spanningen, zoals van 24V naar 12V of het stabiliseren van een variabele spanning naar een betrouwbare 12V of 24V uitgang voor gevoelige apparatuur of LED-verlichting. Dit is essentieel voor navigatieapparatuur, communicatiesystemen en andere elektronica aan boord, zelfs in veeleisende omstandigheden.

Technische kenmerken van de DC DC omvormer 

Robuustheid

Onze DC-DC omvormers zijn ontworpen met een focus op robuustheid, waardoor ze bestand zijn tegen de uitdagende omstandigheden van zowel maritieme toepassingen als mobiele omgevingen. Het gebruik van hoogwaardige materialen zorgt ervoor dat de omvormers bestand zijn tegen schokken, trillingen en andere externe invloeden.

Eenvoudige Montage

Een opvallend kenmerk van onze DC-DC omvormers is het gebruiksvriendelijke ontwerp voor moeiteloze installatie. Of u nu een enthousiaste doe-het-zelver bent in een camper of een ervaren professional op een jacht, het installatieproces is eenvoudig.

Energiezuinigheid

Dankzij een doordacht ontwerp hebben onze omvormers een hoog rendement, waardoor er minimale energieverliezen zijn en u het maximale uit uw accu haalt.

Zeer Lange Levensduur

De meeste van onze DC-DC omvormers hebben geen bewegende delen en zijn volledig gesloten. Tevens zijn ze voorzien van diverse beveiligingen zoals onder andere temperatuurbeveiliging en kortsluitbeveiliging. Hierdoor zijn onze DC-DC omvormers buitengewoon betrouwbaar en gaan ze lang mee.

Compact Ontwerp

Het compacte formaat van onze omvormers maakt ze ideaal voor installaties met beperkte ruimte, zoals in campers of op boten. Dit maakt de installatie een stuk eenvoudiger.

Hoe kies ik een DC DC omvormer?

In drie stappen helpen wij u met het kiezen van de juiste DC-DC omvormer. Ook laten we u enkele voorbeelden zien. Allereerst is het belangrijk om te letten op een van de volgende componenten bij het kiezen van uw DC omvormer: 

 • Ingangsspanning Controleer wat de (nominale) ingangsspanning van de omvormer moet zijn. Dit is bijvoorbeeld het voltage van de accu.
 • Uitgangsspanning Controleer wat de (nominale) uitgangsspanning van de omvormer moet zijn. Dit is het voltage van de apparatuur die u wilt aansluiten op de omvormer.
 • Stroomsterkte Controleer welke stroomsterkte de omvormer minimaal moet kunnen leveren. Doe dit door de maximale stroomsterkte van alle apparatuur die u wilt aansluiten bij elkaar op te tellen. Tel hier 10% als marge bij op. Let op dat er bij apparaten met een hoge inschakelpiek een grotere marge nodig is.

Voorbeeld 1: Een 12V Radio aansluiten op een 24V boordsysteem

 • Het boordsysteem is nominaal 24V (praktisch dus tussen 21V en 29,6V)
 • De radio kan een maximale stroom van 2A vragen (volgens het typelabel). Met een marge van 10% komt dit uit op 2,2A

Nu weten we welke DC-DC-omvormer we moeten hebben, namelijk een met:

 • Een nominale ingangsspanning van 24V. Een omvormer die een ingangsspanning tussen de 8 Volt en 40 Volt mag hebben, is dus geschikt. 24V (21 - 29,6V) ligt immers hier ruim tussenin.
 • Een uitgangsspanning van 12V.
 • Een minimale stroomsterkte die de omvormer moet kunnen leveren van 2,2 A. Meer mag ook. Een omvormer met een continue maximale uitgangsstroom van 3A is dus geschikt, maar een met 5A, 10A of 20A mag ook.

Voorbeeld 2: Spanningsstabilisator

U wilt gevoelige 12-voltapparatuur (een TV) en LED-verlichting beschermen tegen spanningspieken. Denk aan de volgende zaken: 

 • Uw camper heeft een 12V-systeem.
 • De TV kan een maximale stroom van 3A vragen (volgens het typelabel).
 • Er zijn 8 LED-lampen van elk 2 Watt per stuk, totaal 16 Watt. De opgave in Watt moeten we eerst omrekenen naar Ampère. Dit doen we middels de formule P=UxI. Dit komt neer op het wattage delen door de spanning om hiermee het ampèrage te krijgen. Berekening: 
  • 16W / 12V = 1,34A. Bij elkaar opgeteld is de maximale stroomsterkte 3A + 1,34A = 4,34 A. Met speling van 10% erbij is dit 4,34A * 1,1 = 4,78 A.

Nu weten we welke DC-DC-omvormer we moeten hebben, namelijk een met:

 • Een nominale ingangsspanning van 12V. Een omvormer die een ingangsspanning tussen de 8 Volt en 40 Volt mag hebben, is dus geschikt. 12V (10,5 - 14V) ligt immers hier ruim tussenin.
 • Een uitgangsspanning van 12V.
 • Een minimale stroomsterkte die de omvormer moet kunnen leveren van 4,78 A. Meer mag ook. Een omvormer met een continue maximale uitgangsstroom van 5A is dus geschikt, maar een met 10A of 20A mag ook.

Een DC DC omvormer kopen bij FaberTronics

Heeft u een DC DC omvormer uitgekozen uit het assortiment van FaberTronics? Dan bestelt u deze eenvoudig online. Ontdek onze DC DC omvormers en optimaliseer uw energiebeheer met de betrouwbare en innovatieve oplossingen van FaberTronics.