0Item(s)

Uw mandje is leeg.

Product was successfully added to your shopping cart.

DC-AC omvormers

Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 36 van totaal 36

  1. 1
  2. 2
  3. 3
Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 36 van totaal 36

  1. 1
  2. 2
  3. 3

DC AC omvormers bij FaberTronics

Bij FaberTronics introduceren we onze hoogwaardige DC-AC omvormers ook wel inverters genoemd, ontworpen om aan al uw energiebehoeften te voldoen. Ontdek de innovatieve technologieën van topmerken zoals Xenteq, Cotek en Victron in ons assortiment. 

Wat is een DC AC omvormer? 

Onze DC-AC omvormers(inverters) maken het eenvoudig om overal uw 230V apparaten te gebruiken, of het nu in de auto, caravan, boot, of elders is. Deze omvormers transformeren 12V of 24V naar 230V, waardoor u altijd en overal stroom heeft.

Hoe kies ik de juiste DC AC omvormer?

Welke omvormer / inverter kunt u het beste kiezen? Wij adviseren u te letten op de volgende zaken:

  • Ingangsspanning: Controleer de nominale ingangsspanning van de omvormer, zoals het voltage van de accu.
  • Vermogen: Bepaal het minimale continuvermogen dat de inverter moet leveren door het wattage van alle apparaten op te tellen, met een marge van 20%.
  • Piekvermogen: Controleer het kortstondig piekvermogen dat de inverter moet kunnen leveren, rekening houdend met aanloopstromen van apparaten zoals koelkasten en koffiezetapparaten.

Zuivere sinus of gemodificeerde sinus?

Bij FaberTronics adviseren wij altijd een zuivere sinusomvormer. Hiermee heeft u stroom zoals thuis, met minimale storingen en zonder twijfel over de compatibiliteit van uw apparaten. Terwijl een gemodificeerde sinusomvormer geschikt is voor eenvoudige apparatuur zoals opladers en lampen, is voor complexere toepassingen zoals laptops, koelkasten, en andere motorisch aangedreven apparaten een zuivere sinusomvormer essentieel. 

Waarom geen gemodificeerde sinus omvormers?

Bij FaberTronics verkopen we geen gemodificeerde sinus omvormers meer, omdat we streven naar een storingsvrije, betrouwbare stroomvoorziening zonder onzekerheden. Een zuivere sinusomvormer, zoals die van Xenteq, Cotek, en Victron in ons assortiment, zorgt voor optimale prestaties en minimale kans op defecten.

Accessoires en veiligheidsopties

Ontdek ook onze accessoires, waaronder bedieningspanelen, omschakelboxen en isolatiebewaking. Deze zorgen voor extra opties en veiligheid voor een DC naar AC omvormer. 

Omschakelboxen

Als u uw 230VAC apparatuur zowel op de normale netspanning als op een inverter wilt laten werken, dan is plaatsing van een zogenaamde omschakelbox een must. 

Isolatiebewaking 

Elektrische veiligheid voor gebruik bij inverters. Thuis hebben we een aardlekschakelaar, maar in een camper of voertuig werkt een aardlekschakelaar niet. Isolatiebwaking is hiervoor de oplossing en volgens de arbo en NEN1010 zelfs verplicht.

Een DC AC omvormer kopen bij FaberTronics

De geschikte DC naar AC omvormer of DC naar AC inverter gevonden? Investeer in hoogwaardige DC-AC omvormers van FaberTronics voor betrouwbare stroomconversie in elke situatie. Verken ons assortiment en ontdek de voordelen van onze topmerken.