0Item(s)

Uw mandje is leeg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Acculaders

Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 33 van totaal 33

 1. 1
 2. 2
 3. 3
Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 33 van totaal 33

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Acculader

Ben je op zoek naar een betrouwbare en efficiënte acculader? Dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten acculaders, hun functies en waarom ze onmisbaar zijn voor je auto, camper, motor of boot.

Wat is een acculader?

Met een acculader kun je de accu van je auto, camper, motor of boot opladen. Een essentieel onderdeel voor voertuig en vaartuig, vooral als deze voor een langere tijd niet gestart wordt zoals tijdens de winterstalling.

Een goed functionerende acculader zorgt ervoor dat de accu veilig opgeladen wordt en voorkomt overmatige slijtage. Zo is je accu altijd opgeladen en klaar voor gebruik.

Soorten acculaders

Er zijn verschillende soorten acculaders op de markt, waaronder de druppellader, waterdichte acculader, motor acculader, acculader geschikt voor lithium-ion accu’s en uiteraard de normale acculader en acculader voor een scootmobiel

 • Druppellader: Deze lader houdt de accuspanning op peil door continu een kleine hoeveelheid stroom te leveren. Ideaal voor voertuigen die langere tijd stilstaan.
 • Waterdichte acculader: De naam zegt het al: waterdicht. Geliefd bij offroad en marine toepassingen
 • Lithium-ion acculader: Lithium-ion of LiFePO4 accu’s verschillen van de traditionele accu’s. Hierdoor is een aangepaste lader nodig. Veel van onze acculaders zijn geschikt voor zowel reguliere als Lithium accu’s.
 • Normale acculaders: ‘Normale’ acculaders zijn tegenwoordig bijna allemaal slim en schakelen op tijd af. Oude acculaders die niet automatisch uitschakelen als de accu vol is, kunt u beter vervangen door een van onze veilige acculaders.
 • Scootmobiel acculader: Deze laders hebben een speciale stekker die past op scootmobielen. Deze laadt de accu snel op en zodra de accu vol is, schakelt deze lader automatisch naar druppellading zodat de accu altijd vol en klaar voor gebruik is.

Xenteq acculader

Een van de toonaangevende merken op het gebied van acculaders is Xenteq. De Xenteq LBC 500S is bijvoorbeeld een van de populairste producten. Multifunctioneel en eenvoudig instelbaar voor verschillende autotypes, ook voor LiFePO4. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid, duurzaamheid en efficiëntie. Bestel jouw Xenteq acculader bij FaberTronics.

Waarom een acculader aanschaffen?

Het aanschaffen van een acculader heeft verschillende voordelen. Het zorgt ervoor dat je accu altijd opgeladen is, verlengt de levensduur van je accu en voorkomt dat je voertuig onverwachts niet start. Bovendien bespaart het je op de lange termijn geld, omdat je minder vaak een nieuwe accu hoeft aan te schaffen. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte acculader, dan is de keuze voor een Xenteq acculader een slimme keuze. Deze acculaders zijn ontworpen met de nieuwste technologie en bieden uitstekende prestaties. 

Welke acculader moet ik kiezen?

Weet je niet welke acculader je moet kiezen? Verschillende accu’s vragen om verschillende manieren van opladen, met onderstaande drie punten weet u precies welke lader geschikt is.

 • Voltage: kies een acculader met hetzelfde voltage als uw accu. Meestal 12V of 24V.
 • Stroomsterkte: Een (lood/agm/gel) accu laadt het beste met een stroom die tussen de 15% en 25% van de accucapaciteit ligt. Houd in elk geval 10% als minimum. Lees verder voor enkele voorbeelden
 • Type accu: Kies een acculader die geschikt is voor het type accu, voorbeelden zijn 
  • Loodaccu, ook wel startaccu of natte lood accu
  • AGM of Gel accu
  • LiFePO4 lithium accu

Vrijwel al onze acculaders zijn universeel voor al deze verschillende soorten accu’s te gebruiken.

Hoe kun je de laadstroom berekenen van een acculader?

Benieuwd welke minimale laadstroom je nodig hebt voor jouw accu? Wij leggen je graag uit hoe je dit eenvoudig kunt berekenen. Heb je bijvoorbeeld een accu met een capaciteit van 80Ah (af te lezen op het typeplaatje). Vermenigvuldig de accucapaciteit 80 met 0,10 (wat overeenkomt met 10%): 80Ah x 0,10 = 8A als minimale laadstroom. Dit mag je naar boven afronden. Een acculader met een laadstroom van 10A is dan voldoende.

Wil je de accu sneller kunnen opladen neem dan 20%. 80Ah x 0,20 = 16A laadstroom.

Alle laders van 8A tot en met 16A zijn dus geschikt voor deze accu.

Snelladen

Bij snelladen is het belangrijk dat je de accu niet té snel oplaadt. Te snel opladen geeft schade aan de accu of erger... Houd hierbij ook altijd goed rekening met de specificaties die de fabrikant van de accu opgeeft.

De maximale laadstroom verschilt voor verschillende type accu’s. Als vuistregel kunt u het volgende aanhouden

 • Lood en AGM accu: maximaal 30%
 • Gel accu: maximaal 50%
 • Lithium accu: Dit verschilt van 10% tot wel 100% afhankelijk van het merk en type en is terug te vinden bij de specificaties van de accu. 

Een acculader aanschaffen bij FaberTronics

Of je nu een auto, camper, motor of boot bezit, er is altijd een acculader die aan jouw behoeften voldoet. Bij ons vind je altijd de juiste acculader of andere benodigdheden voor de energievoorziening voor je voertuig en boot. Wij bieden een breed assortiment aan acculaders van topkwaliteit tegen concurrerende prijzen. Onze klantenservice staat altijd klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste acculader. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.