0Item(s)

Uw mandje is leeg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Watermelders

Van hoog naar laag sorteren

   

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

   

3 artikel(en)

Watermelder kopen bij FaberTronics

FaberTronics biedt een reeks geavanceerde watermelders aan, ontworpen om waterlekkages, veranderingen in waterhoogte, het leeglopen van tanks, of het vollopen van uw boot effectief te detecteren en te melden. Denk bijvoorbeeld aan onze wateralarm systemen van Mobeye. Wij vertellen je graag meer over ons assortiment watermelders en de voordelen ervan.

Wat is een watermelder?

Watermelders, ook bekend als waterdetectoren of lekdetectors, zijn apparaten die ontworpen zijn om de aanwezigheid van water of vocht te detecteren om zo tijdig waarschuwingen te geven bij mogelijke overstromingen of lekkages. Deze apparaten zijn bijzonder nuttig in huizen, kantoren, en industriële omgevingen waar waterlekkage ernstige schade kan veroorzaken aan eigendommen en apparatuur.

Werking van een watermelder

Watermelders maken gebruik van sensoren die reageren op de aanwezigheid van water of vocht. Zodra deze sensoren vocht detecteren, activeren ze een alarm of sturen ze een waarschuwingssignaal uit. Dit signaal kan een luid hoorbaar alarm zijn, een lichtsignaal, of een notificatie die via een smartphone-app of een ander communicatiemiddel wordt verzonden.

Er zijn twee soorten sensoren

Watermelder met Lekkagesensor

Deze sensor heeft twee contactpunten, zodra er een minimaal beetje water tussen de contactpunten in komt te staan ontstaat er al een alarm. Ideaal als u alarm wilt slaan bij een klein laagje water, bijvoorbeeld bij een lekkende wasmachine of in een kelder. Deze sensor heeft geen bewegende delen.

Watermelder met vlottersensor

De vlottersensor ook wel vlotterschakelaar genoemd heeft een vast deel en een drijvend deel; de vlotter. Wanneer het waterniveau stijgt zal de vlotter omhoog komen en zal er een alarm ontstaan. Dit is pas bij een laagje water. Ideaal voor in de bilge van een boot. De vlotterschakelaar kan ook andersom worden gemonteerd, dan wordt er alarm geslagen als het niveau zakt onder een bepaald niveau.

Hoe installeer ik mijn watermelder?

Watermelders worden vaak geplaatst op locaties waar de kans op waterlekkage het grootst is, zoals in de buurt van wasmachines, vaatwassers, in kelders en boten. De installatie is meestal eenvoudig en vereist geen speciaal gereedschap, vooral bij de eenvoudigere modellen zoals de versies met lekkagesensor van Mobeye.

Mobeye wateralarm systemen

De Mobeye wateralarm systemen, uitgerust met betrouwbare watersensoren, zijn uw eerste verdedigingslinie tegen potentiële waterschade. Geschikt voor gebruik in uiteenlopende situaties zoals putten, kelders, bouwplaatsen, op boten en schepen, en zelfs in zwembaden, bieden deze systemen zowel flexibiliteit in voedingsopties (batterijgevoed of externe stroomvoorziening) als betrouwbaarheid in meldingen via de ingebouwde GSM melder.

Mobeye WaterGuard (CM4300)

De Mobeye WaterGuard staat voor eenvoudige, maar effectieve detectie van vloeistoffen op waterbasis. Bijvoorbeeld bij wasmachines of in kelders. Dit gebruiksvriendelijke alarmmelder systeem zorgt ervoor dat u direct wordt geïnformeerd via pushbericht, telefonische oproep, sms of e-mail zodra er vloeistof wordt gedetecteerd, waardoor u snel kunt handelen om potentiële schade te voorkomen of te beperken.

Mobeye WaterGuard-FS (CM4300FS)

Met de Mobeye WaterGuard-FS bent u verzekerd van een betrouwbare watermelder die specifiek ontworpen is voor het monitoren van veranderingen in de waterstand of als er pas alarm geslagen hoeft te worden bij een grotere laag water zoals in de bilge van een boot. Of het nu gaat om het detecteren van lekkage of het bewaken van de waterhoogte, de WaterGuard-FS verzorgt alarmmeldingen via pushbericht, telefonische oproep, sms of e-mail, zodat u altijd op de hoogte bent van de situatie.

Voordelen van Mobeye Watermelders

De watermelders van Mobeye, aangeboden door FaberTronics, combineren hoge betrouwbaarheid met gebruiksgemak. Deze systemen zijn niet alleen eenvoudig te installeren, zonder de noodzaak voor complexe bedrading of configuratie, maar ook flexibel inzetbaar dankzij de keuze tussen batterijvoeding of externe stroomvoorziening. Directe meldingen naar uw mobiele apparaat zorgen ervoor dat u onmiddellijk actie kunt ondernemen, wat essentieel is voor het minimaliseren van waterschade.

Waarom kiezen voor een watermelder bij FaberTronics?

Bij FaberTronics vindt u niet alleen een uitgebreid assortiment aan watermelders, maar ook verschillende andere beveiligingen als stroomuitvalmelders of alarmmelders. Onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en betrouwbaarheid. Ontdek de CM4300 en CM4300FS bij FaberTronics en bescherm uw eigendommen tegen waterschade met de betrouwbare watermelders van Mobeye. Bezoek onze website of neem contact op met ons team voor meer informatie over de Mobeye WaterGuard en WaterGuard-FS. Bij FaberTronics helpen we u graag met het vinden van de perfecte watermelder die aansluit bij uw behoeften. Voorkom onnodige waterschade met de geavanceerde watermelders van Mobeye, exclusief verkrijgbaar bij FaberTronics.